Kasteel Van Groot-Bijgaarden

Opmaak van een bouwhistorische studie in het kader van de restauratie van de daken van het kasteel en het poortgebouw.

Project

Site met walgracht en drie hoofdgebouwen op het kasteeleiland: de donjon, het poortgebouw en het hoofdgebouw. De wortels van de donjon gaan terug tot de 11de eeuw.

Tijdens de eerste helft van de 20ste eeuw is deze site gerestaureerd en getransformeerd door de heer R. Pelgrims de Bigard.

Deze studie analyseert en onderzoekt de drie hoofdgebouwen aan de hand van bouwhistorische sporen, oude afbeeldingen en historische kaarten.


Meer projecten

beheerplannen, tuinontwerp en advies

beheerplannen, onderzoek en workshops, tuinontwerp en advies

erfbeplanting rond hedendaag melkveebedrijf in historisch kader

Project erfbeplanting te Zwijnaarde Deze opdracht voorziet in een verantwoorde erfbeplanting rond een hedendaags computergestuurd melkveebedrijf. In overleg met de boer en zijn buren is er gekozen voor een historisch verantwoorde erfbeplanting die zonnepanelen van de buren niet zal beschaduwen. Deze boer en zijn gezin werken actief mee aan publieke activiteiten zoals de dag van […]

bekijk dit project

onderzoek en workshops

Aquarellen Stefan Vidts

mijn ontwerpen zijn gemaakt voor mensen, om te beleven, rust te scheppen en de seizoenen te voelen, de thema’s: mensen, planten en landschap vindt u ook terug in mijn aquarellen, vaak ik combinatie.

bekijk dit project